Zondag, 19 Juni 2022 aanvang 11:00 uur

      


Timon_juni_2022_marquette_Classique_2022.jpg

 
Kasteel Marquette

Marquettelaan 34
1968 JT  Heemskerk (Noord-Holland)

Tel.: (0)251-257025

  

5b7ff51c6c2665.56669620

 

  

 

MARQUETTE CLASSIQUE

Locatie
Château Marquette
Marquettelaan 34
1968 JT Heemskerk (Noord-Holland)

T: +31 (0)251-257025
M: classique@hotel-marquette.com
W: www.hotel-marquette.com

MARQUETTE CLASSIQUE is een bijzondere concertreeks in Heemskerk, elke derde zondag van de maand! U bent maandelijks welkom in Château Marquette in Heemskerk om te genieten van klassieke concerten van het allerhoogste niveau. Dan treden jonge topmusici op, uit Nederland en daarbuiten, vooral solo, maar ook als duo, trio of kwartet.
Bij ieder concert is er een presentator die zorgt voor een interview met de musici. Zo kunnen de bezoekers kennismaken met de mens achter de musicus.
Verder is er de prelude: vooraf is er een kort optreden door extra jong talent.
Weer e
en ander kenmerk is het element van een competitie. Elke bezoeker kan de waardering aangeven op een stembiljet. De uitslag van deze stemming wordt direct na het optreden bekend gemaakt. En na de optredens van elk seizoen is er de Finale voor de drie musici / ensemble(s) die de hoogste waardering kregen van het publiek.
Het publiek van de finale stemt vervolgens voor de winnaars.

Het maandelijks ontmoetingspunt in Château Marquette is een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. MARQUETTE CLASSIQUE onderstreept de unieke sfeer in deze riante locatie. Voor Heemskerk en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagochtend!  
   

Programma

Vanaf 10.30 Ontvangst, koffie/thee

10.50    Concertzaal open

11.00    Voorprogramma Prelude

11.10    Hoofdprogramma Deel I concert en interview

11.50    Pauze

12.00    Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musici, presentator en bekendmaking voorlopige uitslag.  


Voor een video op Youtube met een reportage met interview van RTV IJmond over Marquette Classique klik hier: interview op RTV IJmond

En de Finale in september 2019 zien we op: 
https://www.youtube.com/watch?v=rc5FLSWHalE

 

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

Timon 

‘Timon van Velzen  is werkzaam als uitvoerend zanger, hij heeft in juni 2020 zijn Bachelorexamen Klassiek Zang met goed resultaat afgelegd aan het Utrechts Conservatorium. Ook is Timon afgestudeerd socioloog aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn uitvoeringspraktijk is Timon actief op educatief- en dirigeergebied, onder andere als zangcoach, pianodocent en leider van workshops en koorprojecten.

Als zanger is Timon werkzaam in diverse contexten en genres. Denk hierbij onder meer aan oude muziek, oratorium, Duitse liederen en Italiaanse opera: maar ook lichter repertoire, van Negro Spirituals tot pop. Hij is tevens onderdeel van een aantal ensembles. Zijn grote passie is om, onder andere door middel van muziek, mensen te verbinden en ze te raken door al zingend iets uit te dragen.

De zangcarrière van Timon begon al op negenjarige leeftijd als solist in samenwerking met kerkkoren. Rond die tijd begon hij met het volgen van zanglessen bij pedagoge Yvonne Keizer in Alphen aan de Rijn. Op vijftienjarige leeftijd nam hij opnieuw zangles, bij Annemarie de Jong in Harderwijk. Zij bracht hem de liefde bij voor het klassieke stemgebruik en repertoire. Ook volgde hij bij verschillende docenten pianolessen. Na zijn middelbare school besloot Timon sociologie te gaan studeren in Utrecht. Tegelijkertijd groeide de wens om conservatorium te doen. In 2016 werd hij toegelaten tot het Utrechts Conservatorium. Daar begon hij aan de voltijds-opleiding klassieke zang, met piano als bijvak. Timon woont nu in Amersfoort en zit inmiddels in het vierde jaar van zijn conservatoriumopleiding. Daarnaast heeft hij een minor muziekwetenschappen en de Kurt Thomas Cursus voor koordirectie afgerond. Timon volgt zijn zangstudie bij de Bulgaarse sopraan Dobrinka Yankova. Hij volgde coachings en masterclasses bij diverse vooraanstaande zangers, dirigenten en regisseurs. Zijn stem is te kwalificeren als bas-bariton.’