Zondag, 02 augustus 2020 aanvang uur


Logo EspressoParade


'Koffie bij de Piano’ in 'anderhalve mini-versie': zondag 2 augustus

Klassiek in het kader van ’Bossche zomer 2020’

                                   

Concert I aanvang 11.00 uur en Concert II aanvang 15.00 uur

Tweemaal hetzelfde concert en geen pauze

Theater aan de Parade, 's-Hertogenbosch 

 

De lockdown na 'Koffie bij de Piano' sinds maart 2020 bracht rood licht voor de voortgang van de serie 2019 – 2020.

De optredens in april en mei werden noodgedwongen geannuleerd. 

Inmiddels zijn 's-Hertogenbosch en Theater aan de Parade actief in ‘De Bossche zomer 2020’ om ‘op een bijzondere manier een zo normaal mogelijke zomer te creëren in de stad’. 

Binnen die programmering is ruimte gevonden voor een aangepaste versie van 'Koffie bij de Piano' met 2 maal een concert op 2 augustus. Zodoende dingt nog 1 pianist mee naar een plaats in de Finale. Die is op 6 september, in een later bekend te maken locatie. Want de sluiting van Theater aan de Parade is vervroegd naar 1 september 2020.

 

Zondag 2 augustus 2020 Tweemaal hetzelfde concert

Anto Bayram Karamenderes, piano

 

Anto komt uit Bulgarije en studeerde in Sofia, Frankrijk, België en Nederland. 

Master-studie aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag bij Prof. Naum Grubert. Al op jonge leeftijd speelde hij op menig podia in verschillende landen in Azië en Europa. 

En ook tegenwoordig optredens en prijzen in heel Europa! Onder andere de ‘Grand prix’ en de prijs voor ‘Best interpretation from Chopin’ op ‘Varna international piano competition’. Populair is zijn recital-programma: ‘Karamenderes plays Rachmaninoff’.


 
 Robin Pigmans, presentatie 

Muziekprogramma 

1 J.S. Bach/J. Brahms       Chaconne ‘for left hand’

2 D. Scarlatti                     Sonatas B minor K27, F minor K466 C major K159, D minor K141

3 L. v. Beethoven             Sonate no.23 op. 57 ‘Appassionata’


Vooraf reserveren: wie het eerst ………

Er is plaats voor een beperkt aantal bezoekers: dus svp een mail met datum, Concert I of II en reservering voor 1 of 2 personen. 


https://tickets.theateraandeparade.nl/nl/saleflow/event/db7935e6-a3ba-ea11-814b-0050568415e3/auto/area/5136be7a-72b5-49e1-942b-627c05020128/select


Laat ook even weten of u passe-partout houder bent van 'Koffie bij de Piano' 2019 – 2020.

Entree incl. programmaboek, koffie / thee: € 11,-. Kind € 5,50

 
Theater aan de Parade

Parade 23
5211 KL 's-Hertogenbosch

Tel.: 073 680 9809

 https://www.theateraandeparade.nl 
Parking:
zie website Theater aan de Parade

5b7ff51c6c2665.56669620

  

'Koffie bij de Piano' is een serie pianorecitals, iedere eerste (soms tweede) zondag van de maand, gedurende het theaterseizoen september t/m juni. 

De populaire formule loopt inmiddels bijna 20 jaar en wordt georganiseerd door lionsclub Bolduc, in samenwerking met Theater aan de Parade.

Entree incl. programmaboek, koffie / thee: € 11,00   Entree t/m 12 jaar € 5,50 Logo PK.png

Reserveringen: Bosch Ticket 073 68 09 809

https://www.theateraandeparade.nl/informatie/Kaartverkoop/

https://bolduc.lions.nl/koffie-bij-de-piano-0

www.podia-klassiek.nl

Route en Parkeren: https://www.theateraandeparade.nl/informatie/Route_en_parkeren/

Programma 'Koffie bij de Piano'

10.30   Early Birds: gratis concertinleiding

11.10   Pleinzaal open en optreden in voorprogramma Prelude            

11.30  1e deel Hoofdprogramma en interview 

12.10   Pauze 

12.20   Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musici, presentator, signeren programmaboek en bekendmaking voorlopige uitslag.

 

E A R L Y B I R D S 
Concertinleidingen 'Koffie bij de Piano' Zondagochtend 10.30 uur, Theatercafé.
De muziekwerken worden uitvoerig toegelicht onder het motto: meer kennis is nog meer genieten van de muziek die wordt gebracht. Zo worden er suggesties gedaan om anders te luisteren waardoor de muziek een heel andere dimensie krijgt. De inleidingen zijn voor zowel beginnende als gevorderde bezoekers interessant en zijn gratis op vertoon van toegangskaart / passe-partout voor 'Koffie bij de Piano'. 

'Koffie bij de Piano' met topmusici van morgen
Iedere eerste* zondag van de maand is het een gezellige drukte in het Bossche Theater aan de Parade.

'Koffie bij de Piano' biedt aanstormende jonge klavierleeuwen een podium om concertervaring op te doen. En de bezoekers genieten van enthousiaste en veelbelovende toptalenten in een volle zaal.

Voor 'Koffie bij de Piano' zijn jonge musici geselecteerd uit heel Nederland en buitenland. Stuk voor stuk topmusici van morgen!
En bij ieder concert is er een andere, jonge presentator die zorgt voor een interview met de musici, om ook kennis te maken met de mens achter de muziek.
Na afloop van het concert is er informeel samenzijn met musici en presentator.
Per optreden is er een luxe programmaboek met informatie over musici, programma, toelichting muziekwerken, agenda van de serie, enz.

Speciaal gewaardeerd worden de sfeervolle inrichting, gratis consumpties en het informele voorspel door extra jonge amateurs en aankomende musici in het voorprogramma Prelude.
Vernieuwend is ook het grote projectiescherm achter de vleugel. Dat geeft het publiek een haarscherp beeld op de verrichtingen van de pianist en overal in de zaal zicht op het toetsenbord.

Aan de bezoekers iedere maand de vraag om te stemmen en een waardering voor de musici uit te drukken, waardoor er kans is op deelname aan de jaarlijkse finale, begin juni.   
Dan is er een heel pakket aan prijzen van enkele sponsoren. Ook zijn er prijzen van particuliere begunstigers.

Even eigentijds
Sinds het elfde jaar 'Koffie bij de Piano' geldt de uitdaging voor iedere deelnemende pianist: even enkele minuten eigentijds! De pianist speelt een kort hedendaags werk.
Aan het publiek iedere maand de vraag: niet alleen een stem uit te brengen voor het hele recital, maar ook een aparte waardering aan te geven voor het uitgevoerde eigentijdse werk(je).

De deelnemer met de hoogste score ieder concertseizoen ontvangt bij de Finale de Madeleine Mastboom Prijs.


'Koffie bij de Piano' is het maandelijks ontmoetingspunt voor mensen uit 's-Hertogenbosch en wijde omgeving en een aantrekkelijke invulling van de zondag.


 

Koffie bij de piano podium
-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

Het muziekleven van ….


Anto Bayram Karamenderes is geboren in Sofia, Bulgarije. Zeven jaren jong kreeg hij zijn eerste pianolessen op het Akdeniz University Antalya State Conservatorium en 6 jaar later speelde hij zijn eerste concert als solist met het Bursa symfonie orkest en werd door de muziekredactie geprezen om zijn volwassen spel. Toen volgde solo-optreden bij het ‘Wonder Children’ concert, georganiseerd door het Presidency State Symphony Orchestra. 
Anto kreeg lessen van Prof. Evgeny Moguilevsky in Frankrijk en ook aan de Royal Academy van België. 

Hij werkte samen met Arie Vardi, Ludmil Angelov en Fazıl Say. 

Als solist heeft hij menigmaal opgetreden met het Presidency State Symphony Orchestra, Istanbul State Symphony Orchestra, Izmir State Symphony Orchestra, Antalya State Symphony Orchestra, Bursa State Symphony Orchestra, Cukurova State Symphony Orchestra en Pleven Philharmonic Orchestra.

En dat alles onder dirigenten als Yoshino Ozava, Oliver Dohnanyi, Slavei Tinchev en Burak Tüzün. 

Toen volgden optredens in het 7e International Antalya Piano Festival en recitals: solo en kamermuziek in Wenen, Moscow, Tokyo, Amsterdam, Hanover, Simperopol, Tel Aviv, Istanbul, Haifa, Sofia en Marseille. Sinds 2010 is hij gast artiest op het Academy Orpheus Festival in Wenen.

Prijzenkast:

  • Eerste prijs en Grand Prix op het derde ‘Varna Internationaal Piano Competitie’
  • Tweede prijs van de ‘Bach Competitie’, Plovdiv
  • Derde prijs voor ‘Young Virtuosos’, Sofia.

Karamenderes studeerde af aan de high school sectie van het Antalya State Conservatorium. Zijn Bachelor behaalde hij aan de ‘Sofia New Bulgarian University’ onder leiding van Prof. Milena Mollova en zijn Master aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag onder leiding van Prof. Naum Grubert.anto klein