Zondag, 19 Januari 2020 aanvang 15:00 uur

Aliya Iskhakova, piano

Prelude

Presentatie

In de eerste maand van het nieuwe seizoen is het podium voor een briljante pianiste met een omvangrijk repertoire! Opgeleid in Rusland, waarna master-studie in Rotterdam! Concerten en concoursen in Rusland en Europa. En nu naar ons podium op de 3e zondag van de maand.

Hoofdprogramma

C. Franck         Prelude, choral en fugue

2 A. Skryabin      4 Preludes op. 31

3 idem                Sonate op. 68

4 M. Clementi     Sonate in fis, op. 25 nr. 5

F. Schubert      Fantasie in C-groot op. 15, D 760 Wanderer-fantasie

Aliya Iskhakova kl

 
Stroomhuis Neerijnen

Van Pallandtweg 1
4182 CA Neerijnen

Tel.: 06-13473992

 http://stroomhuisneerijnen.nl 
Gratis parkeren

5b7ff51c6c2665.56669620

  
Logo PK

Programma Rivierenland Klassiek
14.30 Zaal open
15.00 Prelude 

15.10 Hoofdprogramma Deel I concert en interview
15.45 Pauze
16.00 Vervolg concert, waarna informeel samenzijn met musicus, presentator en bekendmaking voorlopige uitslag.

Rivierenland Klassiek uitermate vernieuwend …..
Na elk concert kunnen de bezoekers stemmen en een waardering voor de musicus / musici aangeven, waardoor er kans is op deelname aan de jaarlijkse finale in november.
Doelstelling is jonge topmusici een podium bieden door drempelverlaging voor nieuwe doelgroepen naar de concertzaal en naar klassieke muziek in het algemeen.

De formule is alleszins 
vernieuwend, met name door tal van elementen: zorgvuldige selectie van aanstormende topmusici, presentator en interview, prelude: voorprogramma door extra jong talent, projectiescherm achter de vleugel met zicht op de handen van de pianist, competitie-element met publieksstemming en Finale na 8 concerten.

Tijdens ieder concert zorgt de presentator voor een interview met de musici, om ook kennis te kunnen maken met de mens achter de muziek. Na afloop van het concert is er een informeel samenzijn met musici en presentator.
Tevens is bezoek een goede gelegenheid eens wat meer kennis te maken met wat het Stroomhuis  en de Stichting allemaal biedt.
Het maandelijks ontmoetingspunt voor vele bezoekers is een welkome verrijking van het regionale cultuuraanbod. Voor Neerijnen en wijde omgeving een fantastisch initiatief en uitstekende invulling van de zondagmiddag! En onze aanbeveling is voortaan iedere derde zondag van de maand te reserveren voor het maandelijks feest in Rivierenland Klassiek.

Wij hopen van harte u en de uwen te mogen verwelkomen!

Reserveren
Entree: € 15,- p.p., inclusief koffie/thee en programmaboekje.
Voor reerveringen: https://stroomhuisneerijnen.nl/reserveren.html
Voor meer info zie de website: www.twitter.com/stroomhuis

A logo stroomhuisStroomhuis Neerijnen is een cultureel centrum in het gelijknamige kasteeldorp in de Betuwe. Dit regionale 'Centrum voor kunst, cultuur en landschap van het Rivierenland' organiseert jaarlijks vele tientallen theatervoorstellingen, films, exposities, lezingen, natuurexcursies, workshops en andere evenementen. 
Locatie
Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen
email: info@stroomhuisneerijnen.nl
Postadres: Stichting Stroomhuis, p/a  Kloppenhofstraat 6, 4175 CK Haaften
twitter: www.twitter.com/stroomhuis
Facebook: www.facebook.com/stroomhuisneerijnen

-------------------------------------------------------~-------------------------------------------------

 

Het muziekleven van ....

Aliya Iskhakova (1991) is geboren in de Russische stad Kazan. Zij startte al jong met muzieklessen en vanwege haar talent nam ze al spoedig deel aan concoursen. Ze studeerde aan het Muziek College van Kazan en behaalde summa cum laude haar diploma.
Aliya nam deel aan diverse Russische en internationale concoursen, als solist of deel uitmakend van een kamermuziekensemble. In 2009 verkreeg zij een beurs van het Tataarse Ministerie van Cultuur en studeerde tot 2015 bij Professor Evgenii Mikhailovaan het Staatsconservatorium van Kazan.
Deze briljante pianiste heeft een omvangrijk repertoire en variaties in stijl. Met groot gemak vertolkt ze de meest complexe composities. In 2015 ontving ze een studiebeurs voor Nederland en startte haar master-studie bij Bart van de Roer aan Codarts, het Rotterdams Conservatorium.
Aliya nam deel aan vele internationale competities, onder meer in Estland, Parijs, Kazan en de Young Pianist Competition in Amsterdam. 
Ze gaf concerten in Rusland en Europa. Ook trad ze op in het Storioni festival, met violist Ilya Gringolts en percussionist Dominique Vleeshouwers.  
De jonge pianiste nam deel aan masterclasses van beroemde college-pianisten, waaronder Boris Berman.Aliya Iskhakova kl